Mezoterapi Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalı


Mezoterapi Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Mezoterapi, son dönemde cilt sağlığına dikkat eden bireyler arasında oldukça popüler hale gelen, cilt problemlerini hedefleyen bir tedavi yöntemidir. Ancak mezoterapi sonrasında uygulanan cilt bakım rutini de işlemin başarılı sonuçlanması için yardımcı olur ve cildinizin sağlığını korur. Mezoterapi ve işlem sonrasında uygulanması gereken cilt bakım rutini konusunda detaylı bilgi için yazımızın devamını okuyun.

Mezoterapi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin ve enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulandığı medikal tedavidir. Cilt sıkılığını artırmak, lekeleri tedavi etmek vb. cilt sorunlarının tedavisinde, cildin görüntüsünü ve dokusunu iyileştirmek için uygulanabilecek olan mezoterapi işleminde kullanılacak olan maddeler kişinin cildinin ihtiyaçlarına uygun olarak seçilir. İşlem steril bir ortamda, doktor veya uzman bir sağlık personeli tarafından işlem öncesinde potansiyel riskler ve yan etkilerin değerlendirilmesi sonrasında yapılır.

İşte mezoterapinin sunduğu başlıca faydalar:

1. Yaşlanma belirtilerinin giderilmesi: Mezoterapi, cildin elastikiyetini ve nem oranını artırarak cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlayabilir.

2. Çatlak ve çizgilerin giderilmesi: Mezoterapi, cildin daha pürüzsüz ve pırıl pırıl görünmesini sağlamak için kullanılabilir.

3. Akne ve akne izlerinin tedavisi: Mezoterapi, cildin dokusunun iyileşmesini ve akne izlerinin görüntüsünün azaltılmasını sağlayabilir.

4. Kaş ve dudak çizgilerinin giderilmesi: Mezoterapi, kaş ve dudak çizgilerinin daha belirgin görünmesini önleyebilir.

5. Kafa derisi uçuklarının tedavisi: Mezoterapi, kafa derisinde oluşan uçukların tedavisi için kullanılabilir.

Mezoterapi hangi durumlarda uygulanmaz veya uygulanması sakıncalıdır?

Mezoterapinin aşağıdaki durumlarda uygulanmaması önerilir;

1. Anne ve anne adayları: Mezoterapinin hamile ve emziren kadınların üzerindeki potansiyel riskleri ve etkileri tam olarak bilinmediği için emzirme dönemindeki anne ve anne adayları mezoterapi uygulamasından kaçınmalıdır.

2. Cilt hastalıkları: Açık yara ve enfeksiyon bulunan ciltler veya herhangi bir cilt hastalığı yaşanması durumunda mezoterapi uygulanmamalıdır.

3. Kanama bozuklukları: Mezoterapi, kanama bozukluğu olan veya antikoagülan tedavi gören kişilerde uygulanmamalıdır.

4. Alerjik reaksiyonlar: Mezoterapi, enjeksiyon yapılan ilaçlar veya maddelere karşı alerjik reaksiyon geçmişi olan kişilerde uygulanmamalıdır.

5. Hassas Ciltler: Mezoterapi, cildin çok hassas veya duyarlı olduğu durumlarda uygulanmamalıdır.

Mezoterapi işlemine uygunluğun değerlendirilmesinde potansiyel riskler ve yan etkilerin göz önünde bulundurulması gerekir. İşleme uygunluk kişiye özel olarak değerlendirilmelidir.

Mezoterapinin yan etkileri nelerdir?

Mezoterapi işlemi esnasında kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığı için işlemin yan etkilerinin 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolması beklenir. Mezoterapi genellikle güvenli bir tedavi yöntemi olarak tercih edliyor olsa da uygulanan her işlem gibi yan etkileri olabilir. Mezoterapinin yan etkileri aşağıdaki gibi gözlemlenebilir:

· Ağrı ve enflamasyon: Mezoterapi uygulaması sırasında ağrı, şişme ve ciltte kızarıklık oluşabilir. Bu etkiler genellikle kısa sürelidir ve birkaç gün içinde kaybolması beklenir.

· İnce kanama ve hematomlar: Mezoterapi enjeksiyonları sırasında ince kanama ve hematomlar oluşabilir. Bunlar genellikle kısa sürelidir ve birkaç gün içinde kaybolması beklenir.

· Enfeksiyon: Mezoterapi uygulaması sırasında enfeksiyon oluşma riski bulunabilir. Bu nedenle, uygulamanın hijyenik koşullarda yapılmış olması önemlidir.

· Alerjik reaksiyonlar: Mezoterapi uygulaması sırasında alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Alerjik reaksiyonlardan kaçınmak için, uygulama öncesi hastanın enjekte edilecek maddelere karşı alerjik durumunun test edilmesi ve ve alerjik reaksiyonlarının geçmişin öğrenilmesi önemlidir.

Mezoterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mezoterapi sonrası cilt bakımı, işlemin başarılı sonuçlar vermesi için kritik bir öneme sahiptir. İşte dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

  1. Mezoterapi sonrası cildiniz hassas olabilir. Bu nedenle güneşten korunmak için güneş kremi kullanmalısınız.

  1. Cildinizin nemini korumak için uygun bir nemlendirici kullanın.

  1. Mezoterapi sonrası cildinizi dinlendirmek için bir süre makyaj yapmamaya çalışın.

  1. Alkol tüketimini ve sigara içmeyi mümkünse bir süreliğine kesin. Bu alışkanlıklar cilt iyileşmesini yavaşlatabilir.

  1. Cildinizi temiz tutun, ancak aşırıya kaçmayın. Hassas ciltleri tahriş etmekten kaçının.

  1. Mezoterapi seanslarından önce ve sonra aspirin gibi kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaçlar kullanılmamalıdır.

  1. Mezoterapi seansından sonra, uygulama yapılan bölge 10-15 saat sui le temas etmemelidir. Kot pantolon gibi vücudu saran dar kıyafetler giyilmemesi tavsiye edilir.

  1. Mezoterapi seanslarından sonra 48 saat zorlu hareketler, 10-15 saat banyo ve makyaj yapılmamalıdır.

Mezoterapi Sonuçları Ne Zaman Etki Eder ve Ne Kadar Kalıcıdır?

Mezoterapi sonuçları, tedavinin türüne ve odaklanılan cilt sorununa bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genellikle ilk birkaç hafta içinde belirginleşmeye başlar. Mezoterapinin kalıcılığı ise düzenli bakım seanslarına bağlı olarak değişebilir. 2 veya 3. seans sonrasında sonuç alınmaya başlanır.

Mezoterapiyi Kimler Yapabilir?

Mezoterapiyi sadece lisanslı ve deneyimli bir sağlık profesyoneli veya dermatolog tarafından yaptırmalısınız. Tedavi öncesinde mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Sonuç olarak, mezoterapi cilt problemlerini tedavi etmek ve cildinizi gençleştirmek için etkili bir yöntemdir. Ancak işlem sonrası cilt bakımı da unutulmamalıdır. Sağlıklı ve parlak bir cilt için mezoterapi sonrası önerilere dikkat etmek, uzun vadeli sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.